Advertisement

PC-n is elérhető a Flipboard alkalmazás

2015. február 15.
7261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Eddig csak mobilos platformokon volt elérhető a népszerű magazin-alkalmazás, ám mostantól számítógépről, böngészőn keresztül is olvasgathatjuk az általunk követett forrásokból érkező érdekes híreket.

A Flibpoard hamar népszerűvé vált az Android, Windows Phone, BlackBerry 10 stb.

rendszerű okostelefonokon és táblagépeken, hiszen hatékonyan gyűjti össze a felhasználók által követett forrásokból érkező híreket, érdekességeket, melyeket magazinszerűen lapozható felülete révén ízlésesen tálal a kijelzőn. A fejlesztők úgy látták, eljött az ideje kitörni a mobilplatformokról, s elérhetővé tették a Flipboard szolgáltatását a weben, így számítógépünk böngészőjéből is hozzáférhetünk.

A mobileszközökétől eltérő környezet miatt a felhasználóknak le kell mondaniuk a megszokott ?lapozgatós? böngészésről, és a magazinok megjelenése is változó, az adott tartalomtól függően hol a szöveg, hol a nagy felbontású képek kerülnek előtérbe.

Egy további fontos különbség a mobilos és a webes Flipboard között, hogy utóbbi esetén az adott cikkre kattintva nem a Flipboard által újraformált, a szolgáltatás dizájnjához illeszkedő lapon landolunk, hanem rögtön a forrás oldalon. Ez nem túl elegáns megoldás, de hamarosan változhat a helyzet, ugyanis a fejlesztők több kiadóval, köztük a National Geographickal is együttműködési megállapodást kötöttek, ami a tartalmak átszabott megjelenítését célozza a webes Flipboardban.

Jó hír, hogy a webes verzióba is átültettek minden testreszabási lehetőséget, melyek miatt oly sok embert csalogatott magához a Flipboard a mobil eszközökön az elmúlt években, így a számítógép előtt sem jönnek zavarba a felhasználók.

Kezdetben nem lesz sok hirdetés a szolgáltatás új színterén, de idővel nyilván növekszik ezek száma a bevételek érdekében.

via Übergizmo
nincs még hozzászólás