Párizsban betiltják a bérelhető elektromos rollereket

2023. április 03.
34.9991
csirkee profilja, adatai
csirkee
A francia fővárosban nemrégiben népszavazást tartottak a bérelhető elektromos rollerek kapcsán és bár a szavazásra jogosultak csupán 8 százaléka vett részt a szavazáson, ám a voksolók 90 százaléka támogatta a kitiltásukat, ami betehet az olyan vállalatoknak, mint a Lime, a TIER és a Dott.

A párizsi lakosoknak elegük lett a sokszor veszélyes elektromos rollerek használatából, miután a rollerezők - legtöbbször turisták - össze-vissza közlekedtek a városban, nem tartották be a szabályokat és védőfelszerelést sem használtak. Arról már nem is beszélve, hogy a legtöbbször összehányva hevernek ezek az eszközök az utcákon.

A panaszok miatt Anne Hidalgo, Párizs polgármestere úgy döntött, hogy népszavazást hirdet az ügyben. Bár nagyon kevés ember vett részt a szavazáson, azok többsége nem szeretné az e-rollereket a városban látni, legalábbis a bérelhető eszközöket semmiképpen sem. A magántulajdonban lévő rollereket nem fogja a kitiltás érinteni. Ha tényleg kitiltásra kerülnek az e-rollerek, akkor Párizs lesz a második város Európában, ahol nem lehet bérelni ilyen eszközt, Barcelonából már betiltásra kerültek.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

8 hónapja, 3 hete és 4 napja

Amilyen állapotok vannak a városokban ezektől, nem is csodálom.

válasz erre

Ronalddo

8 hónapja, 3 hete és 4 napja

Az kemény! Sok értelme volt.

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ennyit a közösségi közlekedésről.

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 3 hete és 5 napja

Hát hogy őszinte legyek, érthető. Nálunk ugyanez van.

válasz erre