Pár napon belül megegyezésre juthatnak a forgatókönyvírók és a stúdiók

2023. szeptember 25.
12.5241
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb hollywoodi hírek szerint napokon belül megegyezésre juthat végre a WGA - Writers Guild of America, azaz a forgatókönyvírók céhe és a stúdiók, ugyanis öt hónapnyi sztrájk után sikerült megállapodni a két félnek, hamarosan végre visszaállhat a rend a filmiparban.

Idén májusban az amerikai forgatókönyvírók szakszervezetének elege lett a stúdiók kizsigereléséből, ezért sztrájkot hirdettek, ami miatt rengeteg filmes projekt állt le hónapokra, ráadásul nem sokkal később a színészek céhe is a sztrájk mellett döntött. Most azonban végre áttörést sikerült elérnie a szakszervezetnek, a stúdiók elfogadták a követeléseiket.

Ennek köszönhetően hamarosan félig meddig visszaállhat a rend Hollywoodban, azonban csak akkor fog teljesen rendbe jönni az ipar, amikor a színészeknek is sikerül megegyezésre jutni. A WGA friss közleményében azt írta, hogy elkészült a szerződéstervezet, amit napokon belül alá is fognak írni. A közösségi médiában rengeteg színész és alkotó fejezte ki örömét a hír hallatán.
4 hozzászólás

XTomiX0029

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Jó lenne már végre abbahagyni és újra nekiállni dolgozni mert így a szorakoztatóipar se halad semerre se mondjuk amúgy se tökéletes!

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Na csak kiharcolták maguknak végre a sazros plusz százezreket?

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nem haladnak túl gyorsan....

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nem haladnak túl gyorsan....

válasz erre