Oroszországnak sikerült megzavarnia Elon Musk Starlink szolgáltatását Ukrajnában

2024. május 28.
13.6511
csirkee profilja, adatai
csirkee
Két éve tart már az ukrajnai háború, mely során az ukrán katonák aktívan használják a Starlink műholdas internetszolgáltatását, amit azonban sikerült az orosz csapatoknak megzavarnia, aminek köszönhetően a katonai kommunikáció akadozik.

A New York Times értesülései szerint ez volt az első jelentősebb eset, hogy az oroszoknak sikerült megzavarniuk Elon Musk műholdas internetszolgáltatását, ami jelentősen befolyásolja a katonai kommunikációt. Oroszország egyre több olyan fegyvert telepít a háborús zónába, melyek képesek a Starlink internetes szolgáltatásának lerontására, ami megzavarja az ukránok katonai kommunikációját, így meglepetésszerű támadásokat tudnak indítani.

A kommunikáció mellett a hírszerzésre és a dróncsapások lebonyolítására is hatással volt a zavar. Az elakadás először Ukrajna északi frontvonalában történt. Ha a zavarás folytatódik, az taktikai váltást jelenthet a konfliktusban, ez pedig tökéletesen jelzi azt, hogy Ukrajna mennyire függ a Starlinktől. Egyes szakértő korábban hangot adtak azon véleményének, hogy Ukrajna nyíltan egyetlen vállalattól (Elon Muskétól) függ egy olyan létfontosságú erőforrás tekintetében, mint az internet.


Fotó: Lisi Niesner/Reuters
3 hozzászólás

Levi87

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Az lep csak meg hogy még csak most? meglepett smiley

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Anélkül mondjuk nehéz lesz kommunikálni.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ruszkik profik a hekkelésben...

válasz erre