Oroszország pályára állított egy műholdak megtámadására alkalmas űrfegyvert - állítja a Pentagon

2024. május 22.
14.3001
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Egyesült Államok szervezete azt állítja, hogy Oroszország nemrégiben alacsony Föld körüli pályára állított egy olyan űrfegyvert, mely képes más műholdak megtámadására, amivel veszélybe kerülhetnek az amerikai kormányzati űreszközök, az oroszok azonban tagadják a vádakat.

Már nem először aggódik az USA az oroszok miatt, legutóbb azt állították, hogy Oroszország egy új, titokzatos űrbéli nukleáris fegyvert fejleszt, amelyet műholdak hatástalanítására vagy megsemmisítésére terveztek. A jelenlegi hírforrások szerint Oroszország május 16-án állított pályára egy új műholdat, ami egyben egy űrfegyver is, ugyanis a Pentagon szerint képes műholdak megtámadására.

Arról azonban nincsenek információk, hogy az űrfegyver hogyan támadna meg más műholdakat. Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes tagadta a vádakat, elmondása szerint Oroszország mindig is ellenezte a támadófegyverek alacsony Föld körüli pályára állítását. Mindeközben április végén éppen az oroszok vétóztak meg egy ENSZ-határozatot, mely megakadályozná a nukleáris fegyverek használatát az űrben.
4 hozzászólás

Ronalddo

1 hónapja, 4 napja

A barmok. dühös smiley

válasz erre

techiii

1 hónapja, 5 napja

Azért az USA-t sem kell félteni mosolygó smiley nekik is megvan a maga technológiájuk.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 5 napja

Nanebassz. szomorú smiley Hihetetlen hogy hadászkodnak összevissza.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 5 napja

Szép új világ.

válasz erre