Oroszország azt állítja, hogy az USA az Apple-telefonokon keresztül kémkedett

2023. június 01.
18.5041
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a mai napon közölte, hogy az Egyesül Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége kihasználta az Apple készülékek úgynevezett backdoor sebezhetőségét és ezen keresztül több orosz előfizető és nemzetközi diplomata után is kémkedett - írja a Reuters.
 

Az orosz külügyminisztérium szerint a rejtett adatgyűjtést az Egyesült Államokban gyártott mobiltelefonok szoftveres sebezhetőségein keresztül hajtották végre. Úgy vélik, hogy az USA a nagy technológiai cégeket használja hírszerzésre. Putyin állítólag pont emiatt nem használ okostelefont, bár egy egykori KGB-kém elárulta, hogy az elnök szokott időnként internetezni.

Az év elején a Kreml felszólította a 2024-es orosz elnökválasztás előkészületeiben részt vevő tisztségviselőket, hogy hagyják abba az Apple iPhone-ok használatát, mert attól tartanak, hogy az eszközök sebezhetőek a nyugati hírszerző ügynökségekkel szemben. A közleményre sem az Apple, sem az Egyesült Államok nem reagált még, de valószínűleg mindketten tagadni fogják a vádakat.
4 hozzászólás

petrovicsz

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Mégis mit állítana...

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Mondjuk egy szoftverfrissítéssel orvosolható a backdoor, főleg egy iPhone esetében ahol akár pár naponta is jön javítás ha szükséges..

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Mindenki kémkedik mindenkinek. Ez ilyen.

válasz erre

Levi87

4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Jajjistenem..

válasz erre