Oroszország a kriptovaluták bevezetésével tervezi a szankciók enyhítését

2022. május 30.
52.1661
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Egy orosz kormányzati hivatalnok közlése alapján Oroszország nem tartja kizártnak, hogy a szankcionált nemzetközi átutalások helyettesítése érdekében bevezessék a kriptovaluták használatát, ezzel is segítve a gazdaság helyrebillenését.

Bár a téma nem mindenki tetszését nyerte el, a hosszú hetek óta tárgyalások eredményeként mégis úgy tűnik, hogy tényleg meglépik, a kormány illetve a nemzeti bank jelenleg közösen dolgoznak azon, hogy ehhez milyen jogi keretek és szabályozások társuljanak, főleg mivel a digitális rubel is szóba jött.

Ha Denisz Marturov orosz kereskedelmi miniszter engedélyezni fogja a virtuális fizetőeszközöket, a kriptovalutákat birtoklók több szempontból is előnyös helyzetből indulnak, a kérdés egyelőre - mint ahogyan más országokban is - leginkább ezeknek a valutáknak a szabályozásában van.

A Reuters szerint a szabályozásokat elsőként az orosz nemzeti bank fogja megírni, majd a javaslatokat a kormány bírálja. A kriptovalutákkal kapcsolatban egy idő után amúgy is lépnie kell a kormánynak, mert Oroszországban évente nagyjából 5 milliárd dollár értékben bonyolítanak le ilyen jellegű tranzakciókat.
3 hozzászólás

Porthos

6 hónapja, 2 hete és 1 napja

Mindent bevetnek! És egyébként nem csinálják hülyén..

válasz erre

techiii

6 hónapja, 2 hete és 1 napja

Ezzel azért nem tudnak mindent megoldania.

válasz erre

Fikarc

6 hónapja, 2 hete és 2 napja

Mindenre találnak megoldást!

válasz erre