Oroszország 51 000 dollárnak megfelelő bírságot szabott ki a TikTok-ra

2022. október 04.
32.8461
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egy orosz bíróság 3 millió rubel - 21,4 millió forint - büntetést szabott ki a népszerű videómegosztó közösségi oldalra, amiért amiért nem törölte a platformon lévő olyan tartalmat, amely sérti az ország LMBTQ-ellenes "meleg propaganda" törvényét - írja a Reuters magazin.

A bíróság szerint a TikTok-on nem hagyományos szexuális értékeket képviselő videók voltak, továbbá a feminizmust és a hagyományos szexuális értékek torz megjelenítését népszerűsítette. A pénzbírság kiszabása előtt az oroszok nyáron már figyelmeztették a közösségi média vállalatot, hogy tartsák be a törvényeket az országban, de a jelek szerint nem tettek semmit.

Nem csak a TikTok kapott komoly büntetést, de a Twitch is, akiknek 4 millió rubelt kell fizetniük amiért interjút adott Olekszij Arestovics ukrán elnöki tanácsadó, ezzel pedig megsértették az álhírekkel kapcsolatos törvényeket. A két vállalat egyelőre nem kommentálta a büntetéseket, valószínűleg ki fogják őket fizetni, hiszen mindkét összeg csekély a bevételeikhez képest.
2 hozzászólás

Porthos

1 éve, 23 napja

Hát az nem valami durva bünti.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 24 napja

Gondolom mennyire szaladnak majd befizetni.

válasz erre