Orosz és észak-koreai hackerek AI-eszközöket használnak a kibertámadásokhoz

2024. február 14.
19.6331
csirkee profilja, adatai
csirkee
A ChatGPT-hez és a Binghez hasonló AI-eszközök nem csak a hétköznapi emberek számára lehetnek hasznosak, hanem a jelek szerint a hackereknek is, ugyanis vállalati vezetők azt állítják, hogy ezeket a programokat kibertámadásokhoz is használják, hogy még jobb kódokat készítsenek.

Az OpenAI azt állítja, hogy kínai, orosz, észak-koreai és iráni hackercsoportok is használják a generatív AI (GAI) eszközeiket többek között kódhibakeresésre, nyílt forráskódú információk keresésére, szociális tervezési technikák fejlesztésére, adathalász e-mailek megfogalmazására és szövegek fordítására. A vállalat idő közben megtiltotta a csoportok hozzáférését GAI-rendszereihez.

A hírhedt orosz Forest Blizzard csoport (ismertebb nevénFancy Bearvagy APT 12) egyike volt azoknak az állami szereplőknek, akik állítólag az OpenAI platformját használták. A hackerek az OpenAI-eszközöket elsősorban a műholdas kommunikációs protokollok és a radarképalkotási technológia nyílt forráskódú kutatására, valamint a szkriptelési feladatok támogatására használták.
3 hozzászólás

Mordorer

5 hónapja, 1 hete és 3 napja

Jó hallani hogy manapság már ilyen egyszerű hackerkedni mit ne mondjak..

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 1 hete és 3 napja

Már a hackerek is lusták dolgozni. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

5 hónapja, 1 hete és 4 napja

Magyarul már a hackelést is MI csinálja, király! röhögő smiley

válasz erre