Óriási bukás a Twitter Elon Musknak, feleannyit sem ér, mint amikor megvásárolta

2023. október 31.
20.5891
csirkee profilja, adatai
csirkee
A világ leggazdagabb üzletembere tavaly hosszú vívódást követően végül 44 milliárd dollárért vásárolta meg kedvenc közösségi média platformját, melyet azóta már átnevezett X-nek, sokat veszített értékéből, ugyanis a dolgozói részvénycsomag árazásából kiderült, csak 19 milliárd dollárt ér.

Nem biztos, hogy Elon Musk erre számított, amikor megvásárolta a Twitter tavaly, hogy közel egy év leforgása alatt 55 százalékkal csökken a cég értéke. Az X-nél most munkavállalói részvényprogram indult, melynek során 45 dollárért kínálják az alkalmazottaknak a vállalat részvényeit. Ez alapján már könnyű volt kiszámolni, hogy jelenleg mennyit ér a cég.

Amikor Elon Musk a 44 milliárd dolláros ajánlatot adott, már akkor sokan úgy vélték, hogy nem ér ennyit a Twitter, és valószínűleg jól is gondolták. Azóta eltelt idő pedig rendesen megtépázta a vállalatot, rengeteg hirdetőt veszített, ami első sorban a vezető miatt történt. A Fidelity befektető vállalat szerint a 19 milliárd dollár is sok, szerintük az X nagyjából 65 százalékkal kevesebbet ér, mint amikor Musk megvásárolta.
vásárolta meg kedvenc közösségi média platformját, melyet azóta már átnevezett X-nek, sokat veszített értékéből, ugyanis a dolgozói részvénycsomag árazásából kiderült, csak 19 milliárd dollárt ér.'>
5 hozzászólás

Mordorer

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

Azért az nagyon kemény, 65% visszaesés! meglepett smiley

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

Tulajdonképpen mire számított? Teljesen tönkrevert egy jó platformot.

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

Mennyire tönkreverte ezt a platformot. meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

8 hónapja, 1 hete és 6 napja

És csak egyre ****abb lesz...

válasz erre

betyár

8 hónapja, 1 hete és 6 napja

röhögő smileyröhögő smiley ez jól megszívta, de gondolom szépen fel fogja építeni.

válasz erre