Önvezető teherautókat próbált ki az Ikea

2022. október 19.
40.8081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A svéd bútorgyártó vállalat az amerikai Texasban összeállt a Kodiak Robotics vállalattal, akik a hosszú távú teherszállítás önvezető technológiáján dolgoznak és már tesztelték is munkájukat, az Ikea raktárakból a boltokba egy vezető nélküli teherautó indult el.

Idén augusztusban indították el az első olyan autonóm, nagy teherbírású Kodiak teherautó, mely minden nap szállítja a termékeket a Houston melletti Ikea elosztóközpontból egy Dallas melletti kiskereskedelmi üzletbe. Természetesen a járműben ül egy sofőr, aki felügyeli a szállítást és átveszi a rakományokat, de a kormányhoz nem nyúl a majd 483 km-es szakaszon.

Az Ikea a jövőben szeretne még hatékonyabban működni és még jobb munkakörülményeket biztosítani munkatársainak, akik a szállítással foglalkoznak, emiatt vállalkoztak a partnerségre és a tesztre. A Kodiak teherautói nem elektromosak, de tanulmányok szerint 10%-kal hatékonyabbak a hosszútávú utakon. A megállapodás egyelőre három hónapra szól, de ha minden jól megy, akkor hosszabbítani fognak.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 7 hónapja és 15 napja

Mennyire menő már! meglepett smiley

válasz erre

login_password

1 éve, 7 hónapja és 15 napja

Akkor ez az autó csak megy A-ból B-be és kész?!

válasz erre

techiii

1 éve, 7 hónapja és 15 napja

Menő nagyon. Ez sok mindenre jó lehet.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 7 hónapja és 15 napja

Durva mennyire át fog alakulni ez a szállítmányozás is hamarosan... Mindent átvesznek a robotok, meg az ilyen önvezető okoscuccok.

válasz erre