Olyan hátszelet kapott néhány repülőgép, hogy a hangsebességnél is gyorsabban szálltak

2024. február 22.
17.9361
csirkee profilja, adatai
csirkee
Repülésnél nem mindegy, hogy a repülőgépek szembe- vagy hátszélben haladnak, ami jól jöhetett annál az öt Egyesült Államokból az Egyesült Királyságba tartó utasszállítónál is, melyek átlépték a hangsebességet, sőt volt olyan eset is amikor a gép 1290 kilométer per órás sebességet ért el.

A hétvégén több alkalommal olyan erős volt a nyugatról keletre tartó áramlás, hogy több repülőgép is átlépte a hangsebességet. Az Egyesült Államok Nemzeti Időjárás Szolgálat mérései szerint 10 600 méteres magasságban Washington felett 425 kilométer per órás volt a szél sebessége. Ez adódott hozzá a repülők átlagos 900 kilométer per óra tempójához, így sikerült elérni az 1290 km/h sebességet.

Az erős szélnek köszönhetően több légitársaság gépe is jelentősen faragott az átlagos repülési idejéből, átlagos 25-45 perccel korábban érkeztek az úticéljukhoz. Természetesen egyes szakértők szerint technikailag nem történt meg a hangsebességgel haladás, mert a közeghez kell mérni a sebességet. Mindezek ellenére nem csak gyorsabban értek célba a gépek, de még üzemanyagot is tudtak spórolni.

5 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Na ezt a sebességet kipróbálnám! mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja,

Na ez az igazi sugárhajtás! röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

2 hónapja,

Felemelő élmény lehetett! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja,

OMG azért az nem gyenge a normál 800-hoz képest! meglepett smiley

válasz erre

petrovicsz

2 hónapja,

Azért az komoly lehetett! meglepett smiley

válasz erre