Olaszország nem szeretne laboratóriumban termesztett húst látni

2023. március 31.
36.1861
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egyre több országban kezdik elfogadni az alternatív húst, melyeket laboratóriumokban növesztenek, amivel a klímaválságot is kezelni lehetne, ám úgy tűnik Olaszország egyelőre nem nyitott az újdonságra, ugyanis arra törekszenek, hogy betiltsák a műhúst az országban.

Francesco Lollobrigida, Olaszország mezőgazdasági minisztere a közelmúltban egy tweet-ben fejezte ki mi a népe álláspontja a laborhússal kapcsolatban. Olaszország a laboratóriumban termesztett hús betiltására törekszik, hogy megóvja az ország gazdag élelmiszer-örökségét, és polgáraik egészségét. Az olasz kormány támogatta a törvényjavaslatot, amely törvényen kívül helyezi a laboratóriumban termesztett húst és más szintetikus élelmiszereket.

A törvényjavaslat szerint 60 000 eurós (körülbelül 23 millió forintos) pénzbírsággal sújthatják azt, akit rajtakapnak a laboratóriumban termesztett hús tilalmának megszegésén. Természetesen a törvényjavaslatot néhány az élelmiszer-fenntarthatósággal foglalkozó civil szervezet bírálta, hiszen jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a hagyományos húsnál veszélyesebb lenne a szintetikus.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 hete

Nem lehet velük nem egyet érteni.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

És mennyire igazuk van!

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Gondolom ezen azért senki nem lepődik meg. Ezzel mi magyarok is így vagyunk nagy eséllyel.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ebben maximálisan egyet tudok érteni az olaszokkal!

válasz erre