Oculus: lesz Mac támogatás, ha az Apple egyszer készít egy jó számítógépet

2016. március 05.
8631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Még a 6000 dolláros Mac Pro "sem éri el az ajánlott specifikációkat", mondta Palmer Luckey.

Egyre több cég kezd el foglalkozni a VR-ral vagy AR-ral - ott van az Oculus, Google, a Samsung, a Microsoft és lassan már csak az Apple eszközeihez nem lesz ilyen jellegű támogatás (hacsak nem igazak a pletykák és előállnak egy iVR eszközzel, vagy készítenek egy megfelelő grafikus teljesítménnyel bíró gépet).

Egy interjúban az Oculus alapítója, Palmer Luckey azt nyilatkozta, mikor megkérdezték, hogy lesz-e Oculus támogatás az Apple eszközein, hogy "ez rajtuk múlik. Ha valaha is készítenek egy jó számítógépet, lesz.". Ez így önmagában nem tűnik sokatmondónak, ezért Luckey hozzátette, "Ennek az az oka, hogy az Apple egyszerűen nem fókuszál az erős GPU-kra". "Vehetsz egy 6000 dolláros Mac Pro-t egy jó AMD FirePro D700-zal, de az még mindig nem éri el az ajánlott specifikációinkat.", folytatta. Luckey szerint ez régebben nem így volt, ugyanis az interjúban elmondta, "Ha erősebb GPU-kon lenne a prioritás, mint régen, akkor működhetne a dolog. Jelenleg azonban egyetlen olyan gépük sincs, ami ezt támogatná".

Mivel a jelenlegi VR eszközök, mint a HTC Vive, a PlayStation VR és az Oculus, nem önálló termékek (szükségük van egy másik hardverre, ami továbbítani tud elegendő pixelt), ez az Apple számára is még egy jó alkalom lehet, hogy beugorjon a piacra. A közelgő (egy héttel későbbre tolt) március 21-ei eseményén az Apple várhatóan bejelenti majd az új Apple Watch, iPhone 6c és iPad Air 3 modelljét - emellett kíváncsian várjuk majd, hogy a szóban forgó VR kategóriában lesznek-e bejelentéseik.
nincs még hozzászólás