Nyolcszor jobb grafikus teljesítményt kaphat a MacBook Pro egy új eGPU-val

2018. július 16.
4.8911
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár az új MacBook Pro gépek egészen elragadó teljesítményre képesek az Intel nyolcadik generációs processzoraival, és a grafikus teljesítményre sem lehet panasz, ugyanakkor a hírek szerint készül egy új fejlesztés, amivel utóbbit az egekig növelhetjük.

Az Apple és a Blackmagic ugyanis egy közös fejlesztés részeként egy eGPU-t dobott piacra, ami bár nem olcsó, ellenben egy külső grafikus vezérlőként képes arra, hogy akár nyolcszor jobb teljesítményt adjon ezen a téren egy kisebb, 13 hüvelykes MacBook Pro-nak, de közel háromszoros teljesítménynövelést eredményez a nagyobb, 15 hüvelykes modelleknél is.

A kérdéses eszköz 700 dollárba, vagyis közel 200 ezer forintba kerül, amiért cserébe nemcsak a látványos dokkolót, hanem egy AMD Radeon Pro 580 grafikus vezérlőt is kapunk, mely játékhoz vagy éppen kép- és videoszerkesztéshez sokaknak elengedhetetlen lesz.

A kérdéses eGPU egyébiránt két Thunderbolt 3 port mellett tartalmaz HDMI 2.0 és USB 3 portokat is, de a legjobb, hogy az eszköz még a MacBook Pro töltésére is alkalmas.
3 hozzászólás

Porthos

6 éve, 2 hónapja és 10 napja

Jó kis cucc. Apple mértékben ráadásul nem is olyan drága.

válasz erre

TEchie

6 éve, 2 hónapja és 10 napja

Ez talán azért jobb mint a többi külső vga-s megoldás, mert tényleg együtt fejlesztették. Azért az nagy előny.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 2 hónapja és 10 napja

Elég gyenge kártyát raktak bele. meglepett smiley

válasz erre