November 17-én lehet a SpaceX Starship következő tesztrepülése

2023. november 12.
20.1841
csirkee profilja, adatai
csirkee
A világ egyik leghíresebb magánűrvállalata arra készül, hogy ismét a magasba emeljék a legnagyobb űrhajót, a Starshipet, melynek idei első tesztrepülése csak félig meddig volt sikeres a vállalat számára, ugyanis áprilisban a magasba tudott emelkedni, de végül irányíthatatlanná vált és fel kellett robbantani.
 

A SpaceX következő Starship tesztindítása a tervek szerint már november 17-én megkezdődhet, amennyiben a vállalat megkapja az engedélyeket a hivataloktól. A SpaceX Starbase teszthelyéről, a texasi Brownsville-hez közeli Boca Chica Beach-ről történő potenciális kilövés a cég második orbitális osztályú Starship és Super Heavy booster tesztrepülése lesz.

Az elmúlt hónapokban több földi tesztet is elvégeztek azon az űrhajón, ami vélhetően néhány éven belül a Holdra fogja juttatni ismét az embert. A vállalatnak több módosítást is végre kellett hajtania a rakétákon és az űrhajón is, melyekből sokat éppen a hatóságok kértek. Remélhetőleg a napokban tényleg megkapja végre az engedélyt a vállalat és még idén egy sikeres tesztrepülésen lehet túl a Starship.

áprilisban a magasba tudott emelkedni, de végül irányíthatatlanná vált és fel kellett robbantani.'>
4 hozzászólás

CharlieFirpo

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Hajrá hajrá.

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Csak sikerül már végre valakinek. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

A végtelenbe és tovább! mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 2 hete és 6 napja

Komolyan mondom ott tartunk hogy ha valaki (ismét....) le tud szállni a Holdon, akkor az a Musk csapata.

válasz erre