Nokia X - Képek

2014. február 22.
8331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Nokia titkos újdonságának felhasználói felülete szinte semmi sem árul el a készülék valódi operációs rendszeréről: az eddigi nagy ellenfél, az Android úgy néz ki a finnek új telefonján, mint a Windows Phone.



Nyílt titok, hogy a Nokia a jövő heti barcelonai Mobil Világkongresszuson be fogja mutatni első androidos okostelefonját, a Nokia X-et (A110).

A készülékről érkezett legfrissebb kémfotók egyértelműen azt bizonyítják, hogy a Nokia alaposan becsempézi a Droid alapokat, vagyis a KitKat szoftverre szinte rá sem lehet ismerni a Windows Phone platformról már jól ismert csempék takarása miatt.



Várakozások szerint a Normandy fejlesztési kódnevű mobil Android 4.4.1-es (KitKat) szoftverrel fog felbukkanni a boltok polcain. A dupla SIM-es készülékben a Qualcomm low-end kategóriás Snapdragon 200-as chipsete rejtőzik, melyben két darab 1 GHz-es frekvenciájú processzormag teljesít szolgálatot. A RAM sajnos mindössze 512 MB kapacitású, az integrált flashmemória pedig 4 GB-os. A 4 colos kijelző 854x480 pixeles felbontású, a főkamera pedig 5 megapixeles - az energiaellátásról egy 1500 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.



A hatféle színváltozatban készülő telefon fejlesztése már jóval azelőtt megkezdődött, hogy a Microsoft tavaly szeptemberben bejelentette: felvásárolja a Nokia mobilgyártó részlegét. Megjegyzendő, hogy a Lumia stílusjegyekkel bíró Nokia X-en nem lesz elérhető a Google-féle Play Áruház, ami helyett a Nokia saját tartalomboltját érhetik majd el a felhasználók. Jól értesült források tudni vélik, hogy a Nokia X mindössze 110 dollárba fog kerülni, ami átszámítva ugyebár körülbelül 25 ezer forint.



via Coolxap.com
nincs még hozzászólás