Nincs Windows 9, de Windows 10 lesz

2014. október 01.
7901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Kimarad a Windows 9-es verzió, helyette a Windows 10 névre hallgató operációs rendszer érkezik.

Mindenki találgatta, hogy vajon tegnap tényleg bemutatásra kerül-e a Windows 9.

Nos, nem került bemutatásra, mert helyette a Microsoft a Windows 10-et mutatta be. A Threshold kódnevű operációs rendszer megválik a jelenlegi OS csempés felhasználói felületétől. Mivel a váltás igen éles, ezért jobbnak látták kihagyni a 9-es verziószámot.

Természetesen a Windows 10 rengeteg féle eszközön fut majd, és így univerzális appokat lehet rá írni, a vásárláskor pedig minden eszközre eljutnak a frissítések. A Microsoft a Windows 8.1 okozta csalódás után egy olyan rendszert akar építeni, amit a felhasználói imádnak - emiatt pedig az eddigi legnyíltabban kívánnak együttműködni a projekttel kapcsolatban.  Talán így kellett volna tenni a 8-as verziónál is.



A Microsoft azt mondja, a Windows 7 felhasználóiból azt az érzést akarja kiváltani, mintha eddig egy elsőgenerációs Priust vezettek volna, a Windows 10-zel pedig egy Teslába ülnének át. A Windows 10 ugyanis a Windows 8 újító dizájnjára épül, ám a máig legnépszerűbb Windows 7 funkcionalitását hozza el nekünk.

Azt is hangsúlyozták, hogy ezzel nem mondanak le az érintős kezelésről. Mindössze olyan felületi elemeket akarnak találni, amelyek egérrel és billentyűzettel is tökéletesen, a Windows 7-ben megszokott módon lehet irányítani.

A Windows 10 képes lesz rá, hogy azonosítsa az eszközünket, és magától változtassa a felhasználói felületét. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az OS tudja, ha táblagépen fut, és tudja ha laptopon. Ennek megfelelően sokkal jobban alkalmazkodnak a különféle eszközökhöz, mint a Windows 8 erősen kettéosztott módjaival.



A Windows Phone szintén a Windows 10-et követi, azzal a kivétellel, hogy abban nem lesz Asztal. A mobil OS-ről azonban többet egyelőre nem árultak el.

Egyelőre nincs pontos dátum a Windows 10 kiadásával kapcsolatban, és arról sem beszélt a Microsoft, hogy valóban ingyenessé teszik-e a frissítők számára a rendszert. A végleges megjelenésre 2015 közepén lehet számítani.

A vállalkozó kedvűek már le is tölthetik maguknak a Windows 10 Technical Preview-et. Természetesen mondanunk sem kell, hogy éles rendszernek ne használja senki.
nincs még hozzászólás