Német tudósok szerint várhatóan minden évben emelkedni fognak az élelmiszerárak

2024. március 25.
32.3291
csirkee profilja, adatai
csirkee
Tavalyi évben rekordokat döntött a magyar gazdaságban az infláció, amit a saját bőrünkön is érezhettünk, hiszen a boltokban egekben voltak az élelmiszerek árai - németországi kutatók szerint a jövőben folyamatosan fognak nőni az élelmiszerárak, ami elsősorban a globális felmelegedésnek köszönhető.

Az éghajlatváltozás nagyobb hatással lesz a jövőben az ételek áraira, ami miatt világszerte egyre több embernek nem lesz lehetősége arra, hogy változatosan és egészségesen étkezzen. Egy új elemzés azt mutatja, hogy a globális felmelegedés 2035-ig évi 0,9?3,2 százalékponttal növelheti az élelmiszerárak inflációját.

Ez a hatás világszerte érezhető lesz, a magas és alacsony jövedelmű országokban egyaránt, de a legrosszabbul azok a régiók járhatnak, ahol jelenleg is problémák vannak az élelmezéssel, például az afrikai országok. Az olyan alapanyagokkal lehet gond leginkább, mint például a kakaóbab és a kávé, melyek nagyon érzékenyek az éghajlatváltozásra, emiatt ezekből keveset tudnak termelni és folyamatosan nő az áruk.

Az új tanulmány mögött álló kutatók azt sugallják, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése korlátozhatja a globális gazdaságra gyakorolt hatásokat.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 3 napja

Mi magyarok ebben is megelőztük évekkel a világot! röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 3 napja

Szuper kilátások! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 napja

Sajnos ehhez nem kell tudósnak lenni. szomorú smiley Látjuk, érezzük.

válasz erre

betyár

2 hónapja, 3 napja

Ez nem meglepő, arról nem is beszélve, ha nem emelkednek az árak, akkor a bérek sem fognak.

válasz erre