Nem tervez okostelefonra a Nintendo

2014. január 29.
4931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Korábban felreppent a pletyka, hogy a Nintendo saját címeihez kapcsolódó ingyenes promóciós anyagokat, minijátékokat készít okostelefonokra, melyeken keresztül népszerűsítheti konzolos címeit, ám a cég most cáfolja ezen állításokat.
"A korábbi bejelentések ellenére Mr.

Iwata ( Satoru Iwata a cég vezérigazgatója - a szerk. ) azt is kijelentette, hogy a cég nem szándékozik Nintendo szoftvereket okostelefonokon elérhetővé tenni, így megerősíthetjük, hogy nincsenek mini-játékok okostelefonokon készülékeken való forgalmazására tervek."
Ezt a cég az Engadget magazinnak adott interjújában mondta el. A nyilatkozatot egy megjelent cikk hatására közölték, mely korábban arról számolt be, hogy a Nintendo termékeihez kapcsolódó korábbi játékokat ugyan iOS-re nem, de más okostelefon operációs rendszerekre kiadhat.

A cég ugyan makacsul ragaszkodik saját konzoljaihoz, mely részben érthető is, ám sürgősen változtatniuk kell, hiszen a héten kiadott pénzügyi jelentésben ugyan 10.2 milliárd jen profit szerepel, ez 30%-al kevesebb, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Elmondásuk szerint tisztában vannak a problémával, ennek okaként pedig még mindig a Wii U konzol bukását hozták fel, hiszen mindössze 2.4 millió példányt adtak el, szemben a tavalyi év ezen időszakában 3.1 millió példányt értékesítettek, ám ami a legváratlanabb, hogy a 2014-es első negyedévben mindössze 400 000 eladott konzolra számítanak.

Nem csak a Wii U teljesít alul, hiszen a 3DS és a Wii konzolok árai is csökkentek, amely valószínűleg a szintén nem túl eredményes szereplésnek tudható be. Egyes csoportok a Nintendo stratégiájának változtatására szólították fel a céget, melyek közt szerepelt a fent említett mobilpiac felé történő nyitás is, a cég közleménye azonban ennek ellent mond.

Ti mit gondoltok, mivel rukkol elő a Nintendo legközelebb?
nincs még hozzászólás