Nem tér vissza a Nokia a mobilpiacra

2014. november 14.
5971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Sokan a Nokia által közzétett bejegyzésekben a mai napig arra utaló jeleket kerestek és "találtak", hogy a Nokia vissza fog térni a piacra.

Ennek ellenkezőjét ma megerősítették.

Rajeev Suri, a Nokia vezérigazgatója azt mondta, megérti, hogy sokan nyomokat keresnek és hiszik, hogy a Nokia 2016 év végére vissza fog térni az okostelefon-piacra. Ez a pletyka elég elterjedtté vált, pláne még a Microsoft-üzlet lezárása környékén, de már akkor is többnyire egyértelmű volt, hogy 2016 év végére (negyedik negyedévére) a Nokia nem fog tudni visszatérni a mobilpiacra.

Ma egy londoni találkozón Suri elmondta, mik a Nokia tervei a jövőre nézve. Ezek közé a tervek közé tartozik a HERE térképek továbbfejlesztése, valamint a Hálózatok (Networks) és a Technológiák (Technologies) részlegek fejlesztése, melyek már most is jelentősebb bevételt hoznak a cégnek. Említést tettek arra is, hogy a HERE továbbra is a Microsoftot, a Yahoot és másokat fogja majd "közvetítőként" használni, így pl. Windows Phone-on nem kell félnünk a szolgáltatás fejlesztésének megállásától.

A Technológiák részleg kapcsán kijelentették, hogy a Nokia még később visszatérhet fogyasztói termékekkel, de ezek nem telefonok lesznek.  Így a Nokia név tovább él majd, és találkozhatunk is vele mindennapjainkban, csak nem okostelefonokon, hanem például kamerákon vagy set-top boxokon.

Forrás: ZDNet
nincs még hozzászólás