Nem mozgó alkatrész, mégis tönkre tud menni az iPhone 7 Home gombja

2016. október 18.
3.8511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Apple elsődlegesen azért vetette el korábban az iPhone 7 mechanikus Home gombját, hogy ezzel csökkentsék a mozgó-, ebből kifolyólag pedig a könnyen meghibásodó alkatrészek számát a készüléken belül.

A MacRumors fórumán azonban több felhasználó is bebizonyította, hogy mindez messze nem jelenti azt, hogy a Home gomb nem tud elromolni, sőt olyannyira valós probléma mindez, hogy még az Apple is számított rá korábban, ezáltal még a boltokba kerülés előtt kidolgoztak hozzá egy biztonsági alternatívát.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy amennyiben elromlik a Home gomb, azt az iPhone 7 belső szoftvere azonnal érzékeli, sőt üzenetben figyelmeztet, hogy ne nyomkodjuk, mert valami gond van vele.

Az említett fórumon tett beszámolók szerint a készülék ilyenkor újraindul, azonban nem válik használhatatlanná, az Apple ugyanis ilyen esetekre beépített egy virtuális Home gombot, ami a kijelzőn jelenik meg, és a javításig tökéletesen funkcionál a megszokott helyett.

A probléma kapcsán egyelőre persze nem kell megijedni, hiszen nincsenek tömeges jelentések az elhasználódott vagy meghibásodott Home gombokról, de azért készüljünk fel arra, hiszen ami tönkre mehet, az előbb vagy utóbb tönkre is megy.


2 hozzászólás

CharlieFirpo

8 éve, 4 hónapja és 7 napja

Legalább van valami megoldás. Manapság az is ritka. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 4 hónapja és 7 napja

A funkció hasznos, de elég cinkes, hogy ennyire bíznak a baromi drága telefon home gombjában. Annak a gombnak olyan arányban kellene meghibásodnia normál esetben, hogy ezt leprogramozni se érje meg...

válasz erre