Nem lesz több új Nokia okostelefon, érkeznek a HMD termékek

2024. február 01.
4.7411
csirkee profilja, adatai
csirkee
Néhány évvel ezelőtt HMD Global név alatt jelentek meg az újgenerációs Nokia okostelefonok, ám a nagy sikert nem arattak velük és most a hírek szerint meg is szűntetik a Nokia nevet, helyette minden készülékük HMD márkanév alatt fog megjelenni.

A Nokia a világ egyik vezető mobilgyártója volt a '90-es évek végén, de jött az okostelefonok forradalma, melynek során már nem tudott labdába rúgni a cég, amit Windows Phone operációs rendszerrel próbáltak meg eladni. A Nokia mobilgyártását eladta a Microsoftnak, majd végül a HMD Global vásárolta meg, akik próbálták újjáéleszteni a márkát, több-kevesebb sikerrel.

A vállalat most bejelentette, hogy a jövőben teljesen kukázza a Nokia márkanevet, helyette HMD név alatt fogja értékesíteni készülékeit. A tervek szerint nem csak okostelefonokat, de táblagépeket és fülhallgatókat is fognak gyártani, az első termékek bemutatására a februári MWC 2024 szakkiállításon lehet majd számítani.

Péntek kora délután szerkesztőségünket megkereste a HMD Global hazai sajtóképviselete, és az alábbi nyilatkozatot tették (módosítás nélkül közüljük):

A HMD szeretné tisztázni a sajtóban keringő téves, vagy félreérthetően megfogalmazott információkat. A Nokia márka nem szűnik meg: a klasszikus telefonok a jövőben is Nokia márkanévvel készülnek és kerülnek a boltokba világszerte.

Az eddig megjelent Nokia okostelefonok továbbra is elérhetőek maradnak, a 2024-ben érkező, vadonatúj okostelefonok azonban a HMD multi-brand stratégiájának részeként a továbbiakban HMD márkanéven fognak megjelenni.


Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

Ronalddo

3 hónapja, 3 hete és 6 napja

Komolyan mondom, kár érte. Valaha a legnagyobbak voltak, imádtam.

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 3 hete és 6 napja

Kár érte. Majdnem annyira sajnálom mint a BlackBerryt.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 3 hete és 6 napja

RIP. Nem igazán rúgtak labdába amúgy sem.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 3 hete és 6 napja

A régi nagy név bakker...

válasz erre

Mordorer

4 hónapja,

Jó nagy hulladék ez is.

válasz erre