Nem közöl többé eladási számokat az Apple

2018. november 05.
8.1371
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Microsoft óta tudjuk, hogy ha egy amerikai vállalat a korábbi szárnyaló sikerek után lejtmenetbe kapcsol - lásd az Xbox One esetét -, akkor az egyik első intézkedés, hogy bejelentik: soha többé nem osztanak meg eladási darabszámokat a világgal, mert a csökkenés soha nem tesz jót egy népszerű brandnek.

Bár egyelőre korai lenne még bármit határozottan kijelenteni, de nem valószínű, hogy ez történik most az Apple háza táján, hiszen a céghez az elmúlt üzleti negyedév tanúsága szerint csak úgy ömlik a pénz, hatalmasak a bevételeik, ami sokak szerint nem a darabszámok, hanem a darabárak növekedésének köszönhető.

Erről azonban nem valószínű, hogy megbizonyosodhatunk a jövőben, lévén az Apple most bejelentette, hogy a jövőben ők sem mondják majd meg, hogy mennyi iPhone-t vásároltak a rajongók, ami olyan rosszul érintette a céget, hogy a bejelentés hírére részvényeinek árfolyama több mint 10 százalékot zuhant.

Az Apple egyébiránt indokkal is szolgált a változás kapcsán, elmondásuk szerint ugyanis az egyes termékeik között óriási az árkülönbség, tehát az eladási darabszámok nem tükröznék megfelelően a vállalat valódi pénzügyi teljesítményét.

Az utolsó hivatalos adat szerint tehát, csak a mögöttünk hagyott harmadik negyedévben 46,9 millió iPhone talált gazdára, ami minimálisan, de emelkedés a tavalyi 46,6 millióhoz viszonyítva.
3 hozzászólás

Fikarc

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

Érdekes lépés mindenesetre, bármi is az ok.

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

Érdekes döntés és lehet bármivel magyarázni, de nagyon fura lesz.

válasz erre

Levi87

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

Lehet hogy nem ezért tették, sokan nem osztanak meg konkrét számokat.

válasz erre