Natív támogatást kapott az M1-es Mac-eken a VLC médialejátszó

2021. január 19.
35.7091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Lassan, de biztosan megkapja az M1-es chippel megspékelt Mac felhozatal a natív támogatást olyan szoftverekhez, melyek akár naponta használatosak más platformon, ebbe a sorba pedig most a VLC médialejátszó is beállt.

Megérkezett ugyanis a mindenütt elérhető, nyílt forráskódú médialejátszó, a VLC legújabb frissítése, amely natív támogatással érkezik a MacBook Pro, a MacBook Air és az Apple saját M1 processzorával rendelkező Mac Mini új verzióihoz. A VLC 3.0.12 tartalmaz néhány vizuális módosítást is, hogy tovább illeszkedjen a Big Sur-hoz, a macOS legújabb verziójához.

A Mac-alkalmazások nem igényelnek szigorúan natív frissítéseket az M1 processzorral való együttműködéshez, mivel az Apple Mac-ek tartalmazzák a Rosetta 2 fordító réteget, amely lehetővé teszi, hogy az x86-os processzorok számára összeállított szoftverek meglepően jól működjenek az újabb ARM-alapú hardvereken. Mégis egy olyan alkalmazás esetében, mint a VLC, amelyben sok felhasználó 4K vagy 8K fájlokat játszik le, a teljesítmény és a hatékonyság javulása jelentős lehet.

3 hozzászólás

inkognito

3 éve, 9 hónapja és 12 napja

Ohh de király.

válasz erre

Levi87

3 éve, 9 hónapja és 12 napja

Jövőre érdemes is lesz venni már M1-et nekem is. mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

3 éve, 9 hónapja és 12 napja

Legjobb lejátszó. Mindenhol ezt használom.

válasz erre