Naperőmű kofferban

2015. január 21.
6391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A napenergia egyre fontosabb, mert tiszta és megújuló energiaforrás.

Tárolása azonban nehéz, és nem áll rendelkezésre mindenhol. De mi lenne, ha volna egy kis hordozható naperőművünk, amelyet magunkkal vihetnénk távoli, elhagyatott helyekre is?Ezzel az ötlettel rukkolt elő egy izraeli startup cég: mindenhová eljuttatni a megújuló energiát. Ezt az eszközt KaliPAKnak hívják, egy hordozható energiadoboz, amelyet napenergiával lehet feltölteni.

Feltalálója meg van győződve arról, hogy hasznos lehet áramszünetek esetén, például természeti katasztrófák után, vagy ha távoli vidékeken kempingezünk, és elektronikus eszközöket akarunk használni.

Egy kapcsolóval, egy nagyon egyszerű gombbal lehet beindítani. Bármit lehet hozzá csatlakoztatni: kamerát, mini-hűtőszekrényt, USB-t, iPad-et, mobiltelefont. Ha bekapcsoljuk, azonnal tölteni kezdi a készüléket ? magyarázza Yaron Gissin, a Kalisaya cég társalapítója.
Az eszközbe Bluetooth-t építettek, amellyel csatlakozni lehet androidos okostelefonhoz vagy iPhone-hoz. A fejlesztők azt tervezik, hogy később más energiaforrásokkal is feltölthető lesz a hordozható készülék, nem csak napenergiával.
Jövőre hordozható szélturbinával állunk elő, amelyet a KaliPAKhoz lehet kapcsolni, és szélenergiával is fel tudja tölteni ? ígéri Yaron Gissin.

Yaron Gissin szerint a KaliPAK hamarosan elérhető lesz a kereskedőknél az Egyesült Államokban és Európában is. Ára 250 és 750 euró között várható.

via Euronews
nincs még hozzászólás