Nagyot frissült a Vivaldi böngésző asztali és mobilos verziója is

2023. december 14.
5.0261
marco profilja, adatai
marco
Az ünnepre hangolódva a Vivaldi böngésző hozott egy kis ajándékot egy frissítés formájában, a 6.5-ös verzióban debütált a Sessions Panel, a Szinkronizált nyitott lapok, a Teljes előzmények szinkronizálása, a Munkaterület Szabályok és továbbfejlesztették a Megjegyzések részt is.

Rögtön a közepébe vágva lássuk is mi mit jelent: a Sessions Panellel mostantól nagyon könnyen lehet kezelni a munkameneteket, hiszen az új funkcióval nem csak létrehozni lehet ezeket, de csoportosítja a folyamatokat, újra megnyitja vagy automatikusan menti azokat. A Sessions panelben ott hagyhatunk egy megnyitott munkakörnyezetet, és teljesen tiszta böngészést is indíthatunk, bármikor visszatérhetünk a félbe hagyott munkára, minden ott fog várni ahol abbahagytuk.

A Szinkronizált nyitott lapok esetén egy olyan újdonságot kapunk, amellyel azok a felhasználók járnak jól, akik egyszerre több gépen is dolgoznak. Ez a funkció ugyanis a jelenlegi munkameneteinket (tabjainkat, megnyitott lapjainkat) egy az egyben leszinkronizálja minden másik géppel - és itt nem csak az eddigi szinkronizálásra kell gondolni, ahol láttuk, más gépen mi van megnyitva, majd azt el is érhettük, itt a komplett munkamenet szinkronizálásáról van szó, ebbe beleértve a címsor egyesítést is gép és gép között.

Bemutatkozik a Sessions panel

Bemutatkozik a Sessions panel


Ehhez hasonló a Teljes előzmények szinkronizálása, amely az eddigi szinkronizálási műveleteken túl, ami a címsorokat, könyvjelzőket és paneleket szinkronizálta, minden böngészési előzményt egyesít böngésző és böngésző között, tehát ha valamit olvastunk reggel mobilon a buszon, azt este hazaérve az asztali böngészőnk előzményében is megtaláljuk, mintha csak ott olvastuk volna.

Az új Munkaterület Szabályok olyan változást hozott, ami valószínűleg minden aktív Vivaldi használónak nagy kedvence lesz. A Munkaterületek használatával csoportosíthatunk lapokat például téma szerint (Munka, Szabadidő, Sport, Hírek, satöbbi), azonban mostantól ha például a Hírekben nyitunk meg egy Szabadidő témát, a Vivaldi automatikusan átsorolja azt a helyére.

A Megjegyzések továbbfejlesztése is hasznos funkcióval bővítette annak tudását, mostantól ugyanis egy-egy megjegyzés, jegyzet tovább bővíthető, nem kell mindig újat nyitni, ha adott témát szeretnénk kibővíteni.

A teljes sajtóanyag angolul ide kattintva elérhető.

Az iOS verzió is hozott több újdonságot

Az iOS verzió is hozott több újdonságot


Ezzel együtt az iOS (és iPadOS) verzió is kapott egy komoly feature kombót, ebből az egyik legjobb, hogy végre alulra is tehetjük a címsávot - és nem úgy mint a Chrome-ban ahol visszaugrik felülre címbeíráskor a mező, hanem végig ott is marad.

Mostantól egyedi háttérképet is beállíthatunk az üres fehér kezdőlap helyett és a fejléc színezés funkció is megérkezett az asztali verzióból - ezzel a meglátogatott lap alapszíne lesz a fejléc színe is. Mindemellett a fent már bemutatott teljes szinkronizálás is működik.

Az iOS verzió újdonságairó angol nyelven itt lehet még többet olvasni.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Porthos

7 hónapja, 2 hete és 2 napja

Leszedem, kipróbálom. Tetszik. mosolygó smiley

válasz erre

Mordorer

7 hónapja, 2 hete és 2 napja

Kedvenc böngészőm, jelenleg is erről vagyok. Fura hogy nekem most nem dobta fel a frissítést amúgy. meglepett smiley Úgy kellett rákeresnem.

válasz erre

CharlieFirpo

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Jó ideje aktívan használom desktopon, nagyon szeretem.

válasz erre

petrovicsz

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ezerszer gondolkodtam már rajta hogy kipróbálom, néha adtam is neki egy-egy órát, de mindig kicsit más volt, kicsit idegen... Használja valaki aki tud róla mondani valamit? mosolygó smiley

válasz erre