Nagy mértékben csökkent az erdőirtás Brazíliában

2023. augusztus 04.
18.7361
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb műholdképek adatai szerint hat éve nem látott szintre esett vissza az erdőirtás Brazíliában, ami komoly előrelépés a klímaváltozás megakadályozásában, a becslések szerint idén júliusban 66 százalékkal kevesebb esőerdőt irtottak ki, mint tavaly ugyanekkor.
 

A brazíliai esőerdőket bolygónk tüdejének is szokták nevezni, hiszen a hatalmas területen rengeteg oxigén keletkezik, amire szükségünk is van. A visszaesés elsősorban Luiz Inácio Lula da Silva elnöknek köszönhető, aki ígéretet tett hivatalba lépésekor, hogy 2030-ig megszünteti az erdőirtást az esőerdőben. Ez már nem az első alkalom, hogy Lula fellép az erdőirtás ellen.

Korábban is volt már elnök Brazíliában és akkor is sikerült visszaszorítania az amazóniai esőerdők kiirtását a mezőgazdaság és a bányászat javára. Idén júliusban 500 négyzetkilométernyi esőerdőt sikerült csak megszüntetni, korábbi években volt, hogy egy év alatt 10 000 négyzetkilométernyi erdőt vágtak ki. A klímaváltozás elleni küzdelemben fontos szerepe van az esőerdőknek, ezért remélhetőleg az elnöknek sikerült véghezvinnie tervét.
3 hozzászólás

Levi87

7 hónapja, 6 napja

Annyira jó lenne ha végre győzne a józan ész...

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 1 hete

Végre valami jó hír!

válasz erre

CharlieFirpo

7 hónapja, 1 hete és 1 napja

Reméljük észhez térnek!

válasz erre