Mostantól felnőtt tartalmak is megjelenhetnek az X-en (korábbi Twitter)

2024. június 04.
9.6881
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legtöbb közösségi média egyik alapvető szabálya, hogy nem lehet felnőtteknek szóló, pornó jellegű tartalmakat megosztani, azonban Elon Musk ezt máskép gondolja és már korábban is azt hangoztatta, hogy szeretne minél nagyobb szabadságot adni a felhasználóknak az X platformon, és most itt a nagy változás.

A közelmúltban frissítették az X felnőtt tartalmakra vonatkozó irányelveket, aminek köszönhetően mostantól már meztelenkedős és szexuális tartalmak is megjelenhetnek a platformon, természetesen úgy, hogy gyerekek ne lássák őket. A vállalat szabályzata szerint csak "közös beleegyezéssel készített és terjesztett" szexuális tartalmakat lehet megosztani, továbbá megfelelően kell őket címkézni.

Az X valószínűleg a címkézéssel szeretné megoldani azt, hogy a pornó jellegű tartalmak ne jelenjenek meg gyerekeknek, továbbá azoknak a felhasználóknak, akik nem akarnak ilyen megosztásokat látni. Az új szabályzatban olvasható továbbá:

Tiltjuk továbbá a kizsákmányolást, beleegyezés megtagadását, tárgyiasítást, szexualizálást vagy kiskorúak bántalmazását, valamint obszcén viselkedést népszerűsítő tartalmat. Nem engedélyezzük továbbá a felnőtteknek szánt tartalom jól látható helyeken való megosztását, például profilfotókat vagy szalaghirdetéseket.

A hatóságoknak (köztük az EU-nak) ehhez egészen biztosan lesz pár szava, így az X már most felkészülhet egy újabb vizsgálatra.
3 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 1 hete és 4 napja

Aztarohadt. meglepett smiley Ez finoman szólva is fura.

válasz erre

zender

1 hónapja, 1 hete és 4 napja

petrovicsz írta:
Ingyen poresz? Jöhet! röhögő smiley
Muskot ismerve nem lesz ez ingyen.. kacsintó smiley

válasz erre

petrovicsz

1 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ingyen poresz? Jöhet! röhögő smiley

válasz erre