Most már nem csak írásban lehet kommunikálni a ChatGPT-vel

2023. szeptember 26.
11.7421
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt hónapokban vált ismertté az OpenAI vállalat által létrehozott nyelvi modellre épülő mesterséges intelligencia, mely mai napig az egyik legnépszerűbb chatbot, amit folyamatosan fejlesztenek, aminek köszönhetően már nem csak írásban lehet beszélgetni a ChatGPT-vel.

Az AI vállalat a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy a ChatGPT mostantól megérti az emberi beszédet, ami a Whisper szövegfelismerő algoritmusnak köszönhető, sőt, akár ő maga is tud szóban válaszolni. Így sokkal könnyebbé válik a kommunikáció ember és gép között. Emellett már kép alapján is képes segíteni nekünk, például egy összetett diagrammot is képes megérteni, elemezni.

Az OpenAI a hangalapú kommunikációhoz különféle színészek rögzített beszédét használta fel. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy milyen nyelveken tud majd beszélni a ChatGPT, valószínűleg a magyar most még nem lesz a funkciók között. A következő hetekben a fizetős ügyfelek számára lesznek elérhetőek az új funkciók, a későbbiekben pedig az ingyenes verziót használók is cseveghetnek majd a chatbottal.
3 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 2 hete és 4 napja

Wooooow de durca!

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Menj már, ez milyen menő!

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nagyon fejlődik a cucc!

válasz erre