Most éppen Britney Spears Instagramjáról támadnak az orosz hackerek

2017. június 09.
3.3161
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Szinte már hihetetlen, hogy mire nem képesek manapság a hackerek, több biztonsági szakértőnek is sikerült kiszűrnie ugyanis azt az esetet, aminek részeként most Britney Spears Instagramjáról gyűjtöttek áldozatokat maguknak a kiberbűnözők.

Az eset Britney egyik fotójánál történt, ahol a több mint hétezer komment közé a hackerek teljesen észrevétlenül elrejtettek egy kártékony hozzászólást, benne egy teljesen átlagosnak tűnő rövidített linkkel, amiről kiderült, hogy ha valaki rákattintott, akkor az komoly bajba került.

Most éppen Britney Spears Instagramjáról támadnak az orosz hackerek - 2. kép

Kattintás után ugyanis a kártevő felmászott a számítógépre, és rögtön kapcsolódott egy olyan szerverhez, ahonnan újabb parancsokat kaphatott, ezáltal átvehette az irányítást a fertőzött gép felett, és lopott adatokat tudott továbbítani a támadók számára.

Érdekesség, hogy a hackerek állítólag egy Firefox-bővítményen át tudták bejuttatni a vírusukat a kommentek közé, és mielőtt bárki megijedne, az orosz Turla egyelőre még csak tesztelte új vírusát, de nem kizárt, hogy a jövőben talán szélesebb körű támadást is terveznek vele.
2 hozzászólás

Levi87

7 éve, 4 hónapja és 21 napja

Attól függetlenül hogy menjenek a csába, ez egy nagyon ügyes megoldás, és egyben komoly biztonsági rés a Twitteren, remélhetőleg nagyon gyorsan befoltozzák.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 21 napja

Hogy lehet a #-et átírni linknek instán? Bár engem nem zavar, amíg Britney és társai leszek célpontban... röhögő smiley Sőt javasolnám Kanye West-et vagy a feleségét, Kim Kardashian-t következőnek. Akik szerint Saint West és North West gyereknevek, azok meg is érdemlik. röhögő smiley Fél perc alatt mutatok 50 jobb énekest és rappert. röhögő smiley

válasz erre