Most először fektetett a Microsoft egy önvezető autókkal foglalkozó vállalatba

2021. január 19.
33.3501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Microsoft összefog a Cruise-szal, azaz a General Motors önvezető autós leányvállalatával, hogy elősegítse az autonóm járművek forgalmazásának felgyorsítását, sőt mi több, a redmondiak egy új, 2 milliárd dolláros tőkebefektetést is bevet a Cruise-hoz kapcsolódóan.

Ezzel az összeggel a korábbi befektetők (a Honda és a GM) mellett az önvezető autós társaság értéke 30 milliárd dollárra emelkedik, ami brutálisnak tekinthető a mostani piacon. A Microsoft és a Cruise hosszútávú munkakapcsolatként írja le a szerződést, habár a partnerség nem lesz kizárólagos.

Ez a Microsoft első partnersége egy autonóm járművekkel foglalkozó céggel. Az üzlet részeként a Cruise az Azure-t, a Microsoft felhőalapú számítási platformját fogja használni, hogy segítsen felgyorsítani az eladásokat. A Microsoft a maga részéről kihasználja a Cruise-zal való kapcsolatát, hogy tovább terjeszkedjen a szállítási szektorban.
3 hozzászólás

Huginn

3 éve, 6 hónapja és 9 napja

Haladjanak is ezek a fejlesztések gőzerővel. Utána lehetne magasabbra tenni a lécet a jogosítványoknál... mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

3 éve, 6 hónapja és 9 napja

Szép lassan minden nagy tech cég belép az új bizniszbe.

válasz erre

inkognito

3 éve, 6 hónapja és 9 napja

Előbb utóbb várható volt, hogy befektetnek ők is.

válasz erre