Most akár Te is segíthetsz a NASA-nak elemezni a Mars Climate Sounder által gyűjtött adatokat

2022. augusztus 02.
24.8051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A NASA nemrégiben írt ki egy felhívást a Citizen Science Seed Funding Programjára, amely lehetőséget ad az űrrajongóknak arra, hogy bekapcsolódjanak a legmodernebb kutatásokba, most éppen a Mars mezoszférikus felhőit lehet azonosítani.

Marek Slipski bolygókutató kezdte feldolgozni azokat az adatokat, melyek a Mars Climate Soundertől származnak, ám annyira sok, hogy egyedül nem bírja, ezért a NASA-n keresztül, most mi emberek segíthetünk neki. Nincs más dolgunk, mit ellátogatni a június végén elindított Cloudspotting on Mars projekt, a Zooniverse platformjára, ami már száz állampolgári projektnek ad otthont.

A projekt kutatói remélik, hogy az emberek segítségével rávilágíthatnak a Vörös Bolygó globális időjárási mintáira és arra, hogy légköre miért olyan vékony a miénkhez képest. De akár más érdekességekre is rábukkanhatnak a hétköznapi emberek, amire a tudósok eddig nem.

Sok sikert a kutatáshoz!
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 23 napja

Ez milyen jó.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 24 napja

Rohadt menő.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 24 napja

Érdekes projekt. Volt egyszer már valami SETI program, ahol az otthoni gépeket is belevonták, arra emlékszem. Nálam is futott.

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 24 napja

Ez tök menő.

válasz erre

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 24 napja

Képzelem mennyi önjelölt csillagász fog jelentkezni.

válasz erre