Egy új tanulmány arra keresi a választ, miért élnek az emberek tovább, mint a zsiráfok

2022. április 19.
47.4371
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
A Nature folyóiratban megjelent új tanulmány azt mutatja, hogy a teljesen különböző fajok feltűnően hasonló mutációk sokaságát halmozzák fel életük során, és ezeknek a genetikai változásoknak a sebessége határozza meg többek között az élettartamot.

A vizsgálathoz a kutatók sejteket gyűjtöttek ötvenhat különböző állat bélrendszeréből. Miután elemezték a sejtek között található polimereket, azt találták, hogy az egyes fajok által nem öröklődő mutációk mennyisége az élettartama alatt nagyjából azonos volt, az időszak és a testtömeg hatalmas eltérései ellenére.

Minden állat ugyanolyan sokféle mutációval fejezi be az életét, ami arra utal, hogy az élettartam attól függ, hogy milyen gyorsan következnek be ezek a genetikai változások. A szerzők például felfedezték, hogy az emberi sejtek évente átlagosan negyvenhét cseremutációt bírnak ki, ami 83,7 éves átlagos élettartamot eredményez.

Érdekes módon azonban a kutatók nem orvosolták Peto-paradoxonát, mivel nem állapítottak meg összefüggést a váz tömege és a szomatikus mutációk felhalmozódásának mértéke között. Ezt jól szemlélteti az a tény is, hogy a csupasz vakondpatkányoknál megállapították, hogy évenként mintegy kilencvenhárom mutációt választanak ki és 25 évig élnek. Míg a zsiráfok, amelyek súlya mintegy 23 000-szer nagyobb, mint egy vakondpatkányoké, évenként kilencvenkilenc mutáción mennek keresztül, de csak 24 évet élnek.
azt mutatja, hogy a teljesen különböző fajok feltűnően hasonló mutációk sokaságát halmozzák fel életük során, és ezeknek a genetikai változásoknak a sebessége határozza meg többek között az élettartamot.'>
5 hozzászólás

techiii

2 éve, 1 hónapja és 8 napja

Ejha. Érdekes egy tanulmány.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 1 hónapja és 9 napja

Az emberiség átlag életkora már ilyen magas? meglepett smiley Nem hittem volna.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 1 hónapja és 9 napja

Hát ez nagyon kemény! meglepett smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 1 hónapja és 9 napja

Azta. meglepett smiley Első lépés az örökélet megfejtése felé. kacsintó smiley

válasz erre

inkognito

2 éve, 1 hónapja és 9 napja

Na ez aztán az érdekes hír. Nem semmi.

válasz erre