Microsoft felvásárolja a Nokiát

2013. szeptember 03.
3.7211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Microsoftnál úgy döntöttek, hogy ideje végre nyélbe ütni a régóta emlegetett Nokia-felvásárlást, így ma hajnalban a redmondi cég bejelentette, hogy potom 7.1 milliárd dollárért cserébe saját égisze alatt kívánja tudni a finn gyártó Devices & Services részlegét, valamint a licenceli majd a szabadalmait.
 

A felvásárlás azonban nem teljeskörű: a Nokia üzemeltetésében marad számos olyan részleg, amelyre jelenleg a Microsoft valamiért nem tart igényt.

A finn gyártó nagyjából 2 és fél évvel ezelőtt döntött úgy, hogy mindent feltesz a Windos Phone operációs rendszerre. A döntés abszolút pozitív változást hozott a cég életébe, még akkor is, ha az elenyésző piaci részesedés mást mutat - bár ez inkább Microsoft sara.

A Microsoft ezzel a lépéssel a Surface tabletek után immár a telefonokat is saját maga fogja gyártani, azonban a többi OEM számára továbbra is lehetséges lesz a Windows Phone licencelése - bár várhatóan a Samsung és a HTC sem fog kifejezetten kapni az alkalmon, főleg, hogy már így is fél lábbal elhagyták a hajót.

Magyarul: mostantól a Microsoft lesz az egyetlen cég, aki Windows Phone telefonokat készít.

És hogy mi maradt a Nokiának a felvásárlás után?

NSN: a hálózati technológiákkal foglalkozó részleg.
HERE: a Nokia térképészeti megoldásokkal foglalkozó ágazata.
Advanced Technologies: a szabadalmakra és CTO folyamatokra építő műveletek otthona.

Vége azoknak a találgatásoknak, hogy a Nokia egyszer kiad egy Jolla telefont vagy Androidos telefont. Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek-e.
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink