Megvan az Ubuntu 17.04 fantázianeve

2016. október 17.
2.1951
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Még egy hét sem telt el a legfrissebb Ubuntu megjelenése óta, a közösség máris a jövő áprilisban megjelenő utódra fókuszál, pontosabban annak fantázianevére, amelyet nemrég hivatalossá is tett a Canonical.

Több helyen már szavazást, illetve tippversenyt tartottak, hogy vajon mi lesz a fantázianév, amire Mark Shuttleworth-ék keresztelik majd az Ubuntu 17.04-et - nem tudom, hogy egyáltalán volt-e olyan aki eltalálta, de a következő verzió neve Zesty Zapus lesz.

De mi a Zapus? Azt már megszokhattuk, hogy a Canonical egy jelzővel ellátott állatnevet ad az operációs rendszerének, így a mostani szabad fordításban, annyit tesz hogy zamatos - vagy inkább pikáns - ugróegér.

A Wikipédia szerint ez egy Észak-Amerikában honos faj, melyet - még ha pici is - a gyorsaság és magához képest kiemelkedő erő és dinamizmus jellemez. Ez talán utalás lenne, hogy az Ubuntu 17.04-ben a csapat az új tulajdonságok helyett inkább a sebességre fókuszálna?! Meglátjuk.
3 hozzászólás

Harder

8 éve, 1 hónapja és 2 napja

Én valami Zombie-re számítottam. röhögő smiley

válasz erre

VDemon

8 éve, 1 hónapja és 2 napja

Nem erre számítottam az biztos. mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 1 hónapja és 2 napja

Illusztráció (biztos ugrik is): http://pre00.deviantart.net/ad12/th/pre/f/2013/210/a/6/commission__sexy_mouse_sold_separately___clean_by_devoid_kiss-d6fs9wn.png

válasz erre