Megváltozik a Facebook és az Instagram is, visszatérnek az időrendben megjelenő bejegyzések

2023. augusztus 22.
22.6611
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Meta szinte folyamatosan változtat az algoritmusán, aminek következtében sajnos egyre nehezebben lehet látni azoknak a posztját, akiket követünk a különféle közösségi oldalakon, ám ez hamarosan meg fog változni, ugyanis egy EU-s szabályozásnak köszönhetően hamarosan meg fog változni mind a Facebook, mind pedig az Instagram.

Ahhoz, hogy a Meta két legismertebb közösségi média platformja megfeleljen az Európai Unió digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályának (DSA), a vállalatnak némi változtatást kell eszközölnie. Hamarosan időrendi sorrendben lehet majd megtekinteni a Reels és a Stories (Történetek) tartalmakat.

A hírek szerint a Meta már 1000 embert rá is állított arra, hogy megfeleljenek a jogszabálynak és változtassanak az algoritmuson. Természetesen ezentúl is először az algoritmus által ajánlott tartalmak fognak megjelenni, ám lesz lehetőség egy gombnyomással ezen változtatni. A keresés is meg fog változni, lehetőség lesz arra, hogy csak a beírt kulcsszavak alapján kapjunk találatokat. Azt egyelőre nem tudni, hogy a változtatások mikor fognak életbe lépni, hiszen még dolgoznak rajta a fejlesztők.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

3 hónapja, 3 hete és 5 napja

Hiszem ha látom. Lesz ebben még csavar..

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 3 hete és 5 napja

Na hát erre kíváncsi leszek. Szerintem alig fog valami megjelenni abból amit követek.

válasz erre