Megszűnnek a Windows Phone-os Szobák

2015. február 21.
8371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A Microsoft hivatalosan is megerősítette: megszünteti a Szobák funkciót, de néhányan felfedeztek valamit, ami esetleg a helyébe léphet.

Biztos többen észrevették már Windows Phone-on a Szobák funkciót (szolgáltatást) Windows Phone-on, és nem lenne meglepő ha azt mondanánk: nem sokan használják.

Nyilván ez is az oka annak, hogy a Microsoft véget vet neki. A szolgáltatás lehetőségei közé tartozik például, hogy közös naptárunk lehet a szoba többi tagjával.

A spanyol Microsoft Place talált egy rejtett Microsoft-alkalmazást, ami valószínűleg a Szobák szolgáltatást fogja majd leváltani: ez a People Sense. A jelentések szerint ennek segítségével valós időben mutathatjuk meg csoportunk többi tagjának, hogy éppen hol tartózkodunk, valamint még egy csevegőfunkciót is kapunk. A szolgáltatás együttműködik a helymeghatározó szolgáltatásokkal is, hogy így el tudjunk jutni a csoport többi tagjához.

A szolgáltatás (jelenleg még) nem rendelkezik olyan funkciókkal, mint amiket a Szobák szolgáltatás nyújtott: például megosztott naptárbejegyzések vagy listák. Amiben mindannyian biztosak lehetünk, az az, hogy a People Sense funkcionalitása bővülni fog még a hivatalos megjelenésig.

A képernyőképeken is látszik, hogy jelenleg az alkalmazás a Buddy Aware nevet viseli, de vélhetően a későbbiekben (hivatalos megjelenésre) át lesz nevezve a korábban említett People Sense-re.

Íme a Microsoft Place videója az alkalmazásról

http://youtu.be/Tef-qLiffjg
nincs még hozzászólás