Mégsem olyan biztonságos az Apple üzenetküldője?

2016. szeptember 30.
1.6881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Apple iMessage kapcsán általános vélekedés volt eddig az emberek között, hogy a kérdéses üzenetküldő egy rendkívül biztonságos rendszer, hiszen az Apple nem láthatja az üzenetek tartalmát - ellentétben a legtöbb hasonló csevegővel.
Advertisement

A legfrissebb hírek szerint azonban bár a privát üzenetek biztonságát valóban garantálja a Nagy Alma, más tekintetben viszont akadnak súlyos hiányosságai, így a The Intercept beszámolója szerint egy jelentős biztonsági problémára leltek a rendszerben.

A történet lényege röviden, hogy ha valaki belép az applikációba, és valakivel üzenetváltásba kíván kezdeni, azt az Apple szerverei rögzítik, ezáltal a cég képes megállapítani és menteni, hogy mikor, hol és kivel akarjuk felvenni a kapcsolatot, hovatovább még az IP címet is rögzíti ehhez.

Az Apple állítólag 30 napig őrzi meg ezeket az információkat, amelyeket bár később törölnek, ebben az időszakban azonban szinte bármilyen névhez, illetve hozzá tartozó adathoz hozzáférhetnek, amit tulajdonosa a csevegőn belül felvett a a partnerek közé.
2 hozzászólás

TEchie

8 éve, 1 hónapja és 10 napja

Gyakorlatilag már mindegyik ismert csevegőapp titkosított, de azt gondolom senki nem hiszi, hogy ha akarnak nem látnak bele a dolgokba... mosolygó smiley

válasz erre

Tommy

8 éve, 1 hónapja és 10 napja

Van aki hitt a csodában? röhögő smiley

válasz erre