Megnyílt Magyarország első ScreenX moziterme

2018. szeptember 07.
4.5091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Tegnap délelőtt egy sajtóeseményen elsőként tekinthettük meg Kelet Európa első ScreenX mozitermét, ahol 270 fokban élvezhetjük a mozizás élményét, melyet elsősorban egy speciális anyagból készült vászonnak köszönhetünk.

A különleges technológiát 2012-ben Dél-Koreában fejlesztették, és mára már 13 ország 154 mozitermében találkozhatnak a nézők a kiterjesztett valósággal - főleg az ázsiai térségben. Hazánkban elsőként a Cinema City Arénában próbálható ki a nem mindennapi élmény, ugyanis a megszokott középső vászon helyett a moziterem oldalsó falait is speciális vászon borítja, így bizonyos filmeknél 270 fokban élvezhető a mozifilm.

Az oldalsó vásznakra 4 db nagyteljesítményű projektor vetíti - sajnos elég nagy világosságot is okoznak - a tartalmakat, melyről egy különleges szoftver gondoskodik. Az Apáca című horror filmmel debütált a ScreenX, ahol talán az élmény nem 100%-os, ugyanis maga a film elég sötét hangulatú, de hamarosan a MEG, Az őscápa című filmet is vetítik majd a különleges teremben, ahol sokkal jobban érvényesül majd a kiterjesztett valóság.


November folyamán érkezik majd a Bohém rapszódia, decemberben pedig az Aquaman című filmet lehet majd megnézni ebben a formátumban. A ScreenX jegyek ára 2.360 forintba kerülnek, jegy foglalására nincs lehetőség, csak vásárlásra.
5 hozzászólás

TEchie

6 éve, 4 hónapja és 17 napja

Woooow! meglepett smiley De jó hogy van nálunk is, iusában láttam ilyet nem is olyan régen, de nem gondoltam volna hogy nálunk is lesz! mosolygó smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 4 hónapja és 17 napja

login_password írta:
Elég drága ahhoz képest a jegy.
Annyival azért nem több szerintem. Egy próbát nekem megér mindenképp.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 4 hónapja és 17 napja

Tetszik! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 4 hónapja és 17 napja

Nagyon állat élmény lehet azért!

válasz erre

login_password

6 éve, 4 hónapja és 17 napja

Elég drága ahhoz képest a jegy.

válasz erre