Megjelent az új Windows 10 for Phones verzió

2015. április 10.
8471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A Microsoft elérhetővé tette a Windows 10 mobilokra szánt változatának új, 10051-es Build számmal rendelkező verzióját.

Az új verzió hoz néhány újítást, de most inkább az új, illetve újratervezett alkalmazások kaptak nagyobb szerepet a funkciók helyett.

A frissítés a Gyors frissítési körben résztvevők számára érhető el, illetve a cikk írásának ideje alatt szerverproblémákat is jelentettek többen, így nem biztos, hogy mindenki számára simán megy majd a frissítés (elképzelhető, hogy várnia kell egy keveset). Na, de nézzük is, hogy mi változott!

Project Spartan: a Microsoft új böngészőjének egy korai változata már használatba vehető az új Windows 10 előnézetben. A jelenlegi Project Spartan nem vette át az alapértelmezett Internet Explorer helyét, így a hivatkozások továbbra is az Internet Explorer alkalmazásban nyílnak meg - ez nyilván azért van, mert az új böngészőre még rendkívül sok fejlesztés vár. A Microsoft a Windows Insider program résztvevőitől visszajelzést kér a Project Spartannal kapcsolatban.

Új Posta és Naptár alkalmazások: A beépített levelező és naptár alkalmazást ebben a verzióban már leváltja az új, univerzális Outlook Mail (Posta) és Outlook Calendar (Naptár). Ezek az alkalmazások egy felújított felületet hoznak és megkönnyítik a levelezést és a naptár kezelését az új gesztusokkal: például az új Posta alkalmazásban egy elem jobbra illetve balra húzásával tudjuk azt törölni vagy megjelölni. Ezekben a mobilos változatokban is megtalálható a két alkalmazás között való váltásra szolgáló parancsikon. A fejlesztőcsapat felhívja a figyelmet, hogy a Beállítások közül eltűnt az email+fiókok opció, a fiókjaikat ebben a verzióban (és lehet, hogy mostantól) az új Outlook alkalmazásokból kezelhetik a felhasználók.

Új Telefon és Üzenetek alkalmazások: Használható már az új Üzenetek és Telefon alkalmazás is. Az Üzenetek alkalmazás egy új felületet kapott és az alkalmazássávban lévő telefon ikonnal azonnal hívást kezdeményezhetünk egy beszélgetésből. Figyelem! Aki a 9941-es Build számú előnézetről frissít, az nem fogja tudni használni az MMS funkciókat. Nekik vissza kell görgetniük a telefonjukat az erre szolgáló program segítségével (Windows Phone Recovery Tool) a legutóbbi Windows Phone 8.1-re, majd arról frissíteni a legújabb Windows 10 előnézetre.

Új Kapcsolatok alkalmazás: ez is univerzális alkalmazás lett és a felületét úgyszintén újratervezték.

Új Térképek alkalmazás: ez az új, univerzális Térképek alkalmazás első előnézete, mely a Bing és a HERE térképeit és funkcióit (pl. hangos navigáció) egy alkalmazásba integrálja.

Új alkalmazásváltó: Ez már nem új alkalmazás, hanem egy felújított funkció. Az új alkalmazásváltóban (amit a vissza gomb letartva nyomásával érhetünk el) már a legutóbb használt alkalmazások is megjelennek és a fekvő nézetet is támogatja. Nagy kijelzős készülékeken (mint a Lumia 1520), a megnyitott alkalmazások előnézete rácsban jelenik meg (egyszerre 4 látszik a képernyőn). A legutóbb használt alkalmazások listáját kiterjesztették 15 eleműre.

Az új Windows 10 előnézet (a Lumia 930 és még néhány modell, mint az új Lumia 640 és 640XL kivételével) már minden Lumia készülékre elérhető. Arra mindenki figyeljen, hogy ennek a verziónak is vannak hibái és hiányosságai (ezért előnézet)!

 
nincs még hozzászólás