Megjelent az OTA-14 frissítés Ubuntu Touch-ra

2020. november 07.
22.2341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
Alig telt el idő az OTA-13 frissítés óta, de az UBports csapata már el is hozta számunkra az OTA-14-et, melybe most nem sok újdonság került, viszont előkészíti a terepet a jövőben érkező nagyobb változtatásoknak és felgyorsítja a rendszer implementálását további eszközökre.

A csapat bejelentésében ki is emelik, hogy az OTA-13 óta a fejlesztési ciklus összesen 34 napot tett ki, így nem sok nagy változtatás fért bele az időbe, de így is elégedettek az elért eredményekkel. A legnagyobb hangsúlyt az Android 9 támogatás kapta, mellyel a szponzoruk, a Volla Phone indulását segítik elő, aki folyamatosan nyújtja számukra a driver kódokat, hogy minél jobban támogatott legyen a telefonjuk.

Ennek a kiadásnak a legnagyobb részét hibajavítások és csak apróbb módosítások tették ki, így nincs sok kiemelni való közülük, de azért természetesen a támogatott eszközök listája most is bővült 3 új eszközzel:
Xiaomi Redmi 4X
Huawei Nexus 6P
Sony Xperia Z4 Tablet

A jövőben érkező kiadásokra is kiadtak már terveket, így például az OTA-16 frissítéssel - ami a csapat számításai szerint február végén fog megjelenni - dobják az Oxide web render motor támogatását, így azok az alkalmazások amik erre építkeznek, nem lesznek elérhetőek a rendszerre. Szerencsére már sok alkalmazás fejlesztő befejezte a használatát, de még akadnak, főleg zárt forrású alkalmazások, amik hosszú ideje nem kaptak frissítést és még az Oxide-ot használják, mint például a Cut the Rope játék.

Az OTA-15 kiadásra a csapat tervezi, hogy végre meglépi a régóta bejelentett Qt frissítést és az eddigi 5.9-es verziót lecserélik 5.12-re. Ezzel a frissítéssel az alkalmazások indulási ideje jelentősen csökkeni fog, ahogy a memória felhasználásuk is optimálisabb lesz. Ez egy lépéssel előrébb hozza őket, hogy meglépjék az Ubuntu alap frissítését is 16.04-ről 20.04-re.

A Volla-val való közös munka eredményeként a csapat bejelentette az Ubuntu Touch Generic System Image (GSI) terveket is, melynek köszönhetően a későbbiek során a hivatalos vagy nem hivatalos eszköz támogatások sokkal egyszerűbben kivitelezhetőek lesznek majd.
OTA-13 frissítés óta, de az UBports csapata már el is hozta számunkra az OTA-14-et, melybe most nem sok újdonság került, viszont előkészíti a terepet a jövőben érkező nagyobb változtatásoknak és felgyorsítja a rendszer implementálását további eszközökre.'>
4 hozzászólás

VDemon

4 éve, 5 napja

Elég sok telót lefednek már, nagyon durva! meglepett smiley Jó lenne ha egyszer még feléledne hivatalosan is ez a projekt...

válasz erre

TEchie

4 éve, 6 napja

Ha annak idején a Canonical is ennyire komolyan vette volna a fejlesztést, most leehetne egy harmadik rendszer is...

válasz erre

Levi87

4 éve, 6 napja

Amúgy ezekre a telefonokra meg tabletre fel lehet tenni az android mellé, vagy az akkor bukik?

válasz erre

muki

4 éve, 6 napja

Nagyon beindultak a srácok!

válasz erre