Megjelent az Android 4.4, KitKat

2013. november 01.
6471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Már nagyon sokan, nagyon várták a Google mobil operációs rendszerének legújabb, 4.4-es változatát a KitKat-et: most megérkezett.

Mindenféle felhajtás és parádé nélkül, szépen, csendben.Hatalmas újdonságokat nem hozott az új verzió, talán ezért is jelentette be elég korán -szeptemberben- a vállalat az új verziót és annak nevét is. De lássuk a részleteket!

A motorháztető alatt leginkább optimalizálni próbálták a rendszert, hogy az akadálymentesebben futhasson például a gyengébb hardverrel szerelt mobilokon is. Ugyanis elég sok szó érte a céget amiatt, hogy egy olcsóbb készüléken bár hiába van újabb verzió, azt nem érdemes frissíteni, mert a rendszer belasssul, funkcióik nem megfelelően működnek, vagy egyszerűen csak leáll egy adott alkalmazás a gyenge hardver miatt.
Ilyen fejlesztés például, hogy a Chrome böngésző -elvileg- 16%-kal kevesebb RAM-ot fogyaszt, mint Jelly Bean alatt; vagy az, hogy 512 megabájt memóriánál a rendszer automatikusan kikapcsolja a "kényeztetést", ezzel is takarékoskodva az erőforrásokkal.

Ami a felületet illeti, a hangsúly a mégjobb integrálódáson és a az alkalmazásokra való összpontosításon van. Ez azt jelenti, hogy például a felső állapotsor és az értesítési terület átlátszó lett, és ezek teljesen el is tűnnek egy alkalmazás indításakor, mégtöbb felület bíztosítva annak.
A Hangouts urolkodóvá vált a kommunikáció felett, immár a szöveges üzenetekkel -sms- is elbánik, megújúlt a tárcsázó is, integrálva lett a keresővel.

A KitKat természetesen az új Nexus 5-ön debütál, melyet hamarosan követ majd a Nexus 4, Nexus 7 és a Samsung Galaxy S4 is.
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink