Megjelent a VirtualBox 5.1.16

2017. március 09.
4.6601
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az Oracle a mai napon elérhetővé tette a népszerű virtualizáció szoftver, a VirtualBox legújabb verzióját, amely így, letölthetővé vált Linux, mac OS és Windows platformokra egyaránt.

A VirtualBox 5.1.16 majdnem két hónappal követi az 5.1.14-es változatot, amely arra enged következtetni, hogy hosszadalmas volt a teendők listája a fejlesztőknél, hiszen nem főverzióváltás, hanem csak egy patch az, amivel megtoldották az 5.1-es alap verziót.

Ennek ellenére a lista nem túl hosszú, legalábbis, ha kiszűrjük a hibajavításokat. Ha a legfontosabb, említésre méltó változásokat keressük, akkor érdemes megemlíteni a Virtual Machine Manager-t (VMM), a grafikus interfészt, az OVF-t, valamint az USB és hálózat támogatást, hiszen ezek mind korrekciókon és továbbfejlesztéseken estek át, hogy még jobb legyen a működésük.

A fentiek az összes platformot érintik, de a Linux felhasználók kaptak külön módosítást is. Jó hír, hogy mostantól a virtualizált rendszerekről készíthetünk egy .dekstop fájlt, amely egyből indítja a menedzsert és boot-ol a kívánt OS.
2 hozzászólás

TEchie

7 éve, 7 hónapja és 27 napja

Hinnye de le vagyok vele maradva. röhögő smiley Valahol a 3.5 környékén megakadtam, azóta nem frissítettem.

válasz erre

Levi87

7 éve, 7 hónapja és 27 napja

Mindig ebben próbálom ki a disztrókat. A 4-estől fogva már elég stabil, szeretem.

válasz erre