Megjelent a Linux új verziója, a 6.6-os kernel

2023. október 30.
21.3931
csirkee profilja, adatai
csirkee
Linus Torvalds, a Linux rendszer fő fejlesztője bejelentette, hogy már elérhető az operációs rendszer legújabb frissítése, mely néhány kisebb javítást és a közelgő Intel és AMD platformok támogatását tartalmazza, érdemes tehát minél előbb letölteni az új verziót.

Az év elején kiderült, hogy a Linux hat évről mindössze két évre csökkenti a hosszú távú támogatást, aminek sokan nem örültek, de a vállalat szerint kevesen használnak továbbra is két évnél idősebb kernelt. Linus Torvalds egy friss közleményben jelentette be, hogy a Linux 6.6-os verziója már elérhető, mely a vártnál nagyobb lett, hiszen több kisebb javítást is tartalmaz.

Az EEVDF ütemezőt, az Intel Shadow Stack támogatását, valamint a közelgő Intel és AMD platformok támogatását tartalmazza, beleértve az Intel Lunar Lake és Arrow Lake processzorait, valamint az AMD EPYC és Ryzen CPU-it. Ezzel egyidőben pedig holnap megnyílik a 6.7-es összevonási ablak. A 6-7-es verzió várhatóan jövőre fog megjelenni.
bejelentette, hogy már elérhető az operációs rendszer legújabb frissítése, mely néhány kisebb javítást és a közelgő Intel és AMD platformok támogatását tartalmazza, érdemes tehát minél előbb letölteni az új verziót.'>
3 hozzászólás

Kisfaludy82

7 hónapja, 1 hete

Porthos írta:
Közben az Ubuntu 10 évre emelte a hosszá távú támogatást. És ők foglalkoznak majd a kernel frissítésekkel, ennyi.
Ennyi. Amúgy is az a legkénylmesebb szerintem.

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 1 hete

Közben az Ubuntu 10 évre emelte a hosszá távú támogatást. És ők foglalkoznak majd a kernel frissítésekkel, ennyi.

válasz erre

CharlieFirpo

7 hónapja, 1 hete és 1 napja

Nagy hiba a két éves support ciklus szerintem.

válasz erre