Megjelent a Lavasoft Ad-Aware 11

2013. október 16.
8721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az egykor nagy hírű és méltatlanul a háttérbe szorult kémprogram-, majd később vírusirtó (a Bitdefenderrel manapság elég nehéz versenyezni, ugyebár) a legújabb, október 9-én megjelent 11-es verziójával ismét régi fényében tündökölhet, a frissen elkészült magyar lokalizáció pedig megkönnyítheti a felhasználói kezelőfelület kezelését a kevésbé hozzáértők számára.
Az első verzió még 1999-ben jelent meg és akkoriban mindössze annyit tudott, hogy a honlapokon megjelölte azokat a linkeket vagy IP-címeket, amiket a honlap nyomon követett.

A Lavasoft belső tesztelései szerint jócskán lehagyja a népszerű AVG és Avast vírusirtókat a kártevők észlelése tekintetében, miközben csökkent a memória- és processzorigény.

A program minden területén jelentős fejlesztésben részesült és ha már az előbb a Bitdefenderről volt szó, az Emsisoft Anti-Malware-hez hasonlóan a Lavasoft mérnökei is licenszelték a Bitdefender motorját a saját kémprogram motorjuk mellé. Így dupla védelmi vonal áll közted és a kártevők között anélkül, hogy szükség lenne további biztonsági programokra.
A CNET és a Softpedia rögtön 5-ből 5 csillaggal jutalmazta a vírusirtót és vélhetőleg nem ők lesznek az utolsók, akik így vélekednek a visszatérő nagy öregről.
A programnak létezik ingyenes változata, amely a legtöbb otthoni felhasználónak megfelel, aki pedig tűzfalra és egyéb kiegészítő védelemre vágyik, válthat a Personal, Pro vagy Total Security-re (az egyes változatok összehasonlítása itt megtalálható).
Az ingyenes változat Windows XP SP2-től kezdve egészen 8.1-es operációs rendszerig működik és innen letölthető: Lavasoft Ad-Aware Free Antivirus + letöltése
nincs még hozzászólás