Megjelent a KDE Plasma 5.20

2020. október 15.
25.5931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A KDE közösség keményen dolgozott az elmúlt hónapokban, hogy elkészítse a KDE Plasma asztali környezet legújabb kiadását, ami kívül-belül rengeteg újdonságot, javítást és csinosítgatást tartalmaz a felhasználóik számára.

Az új 5.20-as kiadásba került fejlesztéseknek köszönhetően a KDE Plasma felület használata egyszerűbb lett, stabilabb és gyorsabb működést ígér a korábbi kiadásokhoz képest. Több beépített eszközt is átdolgoztak, így például a Feladatkezelő, az értesítések, a Panelek, és a beállítások is új, letisztultabb kinézetet kaptak.

Egyik új funkciója ennek a kiadásnak, hogy a Rendszer beállításokon belül, most már lehetőség van a háttértárak S.M.A.R.T. adatainak monitorozására és hiba esetén a rendszer figyelmeztet is róla. A Wayland támogatás még mindig nem végleges és sok területen le van maradva az X támogatáshoz képest, de számos új lehetőséget hozott ezen a téren is a kiadás.

A fejlesztők egy videót is közzétettek, amiben az újdonságokat mutatják be:

Nézd nagyban ezt a videót!legújabb kiadását, ami kívül-belül rengeteg újdonságot, javítást és csinosítgatást tartalmaz a felhasználóik számára.'>
4 hozzászólás

Levi87

3 éve, 11 hónapja és 23 napja

De kegyetlen jól néz ki! meglepett smiley Rég linuxoztam nagyon, évek óta macOS, de ez bitang.

válasz erre

Fikarc

3 éve, 11 hónapja és 23 napja

De király a video hozzá. Szép ez a környezet.

válasz erre

VDemon

3 éve, 11 hónapja és 23 napja

Még mindig Gnome párti vagyok, de sokszor megingok, fent is van most is, második felületnek. Be tud szippantani, igen kezelhető már.

válasz erre

Huginn

3 éve, 11 hónapja és 23 napja

Na, a SMART olvasása kifejezetten jó dolog, remélem a Neon vonalon is kellően stabil lesz az alkotás.

válasz erre