Advertisement

Mégis kap háttereket a Windows Phone kezdőképernyője?

2014. március 02.
6591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A mai nap újabb (feltételezhetően hiteles) képernyőképeket szivárogtattak ki a Windows Phone érkező frissítéséről.
 

A képernyőképek a jelenlegi verzióban sokak által hiányolt háttérképek funkcióját szemléltetik,Nos, egyesek talán nem így képzelték el a háttérkép funkciót, ez is egyfajta megoldás! Egyes alkalmazások már eddig is próbáltak ilyen élményt nyújtani, de a platform korlátozásai miatt lehetetlen volt az összes alkalmazás csempéjét átszínezgetni és háttérképet adni nekik úgy, hogy azok a hivatkozott alkalmazás által nyújtott adatokat is meg tudják jeleníteni a csempén (mondjuk ha a Facebook csempét egy ilyen alkalmazással készítettük el, akkor azon értelemszerűen nem tudott megjelenni a borítóképünk stb.). Ahogy a képernyőképek mutatják, elméletileg lehetséges lesz hátteret adni a csempéknek, melyeknek nem egy-egy képrészlet lesz a háttérképük, hanem önmagukban átlátszóak lesznek, így áthelyezésük után nem kell majd egyéb műveleteket elvégeznünk, hogy újra megkapjuk azt az összképet, melyet előtte láthattunk.

Ez a lehetőség a The Verge forrásai alapján nem lesz alapértelmezésben bekapcsolva, de ha egy-egy felhasználó kicsit a Beállítások között nézelődik, nyilván ráakad majd erre a kis csinosításra. Hozzá kell tenni, hogy nem feltétlenül lesz majd minden alkalmazás csempéjének háttere átlátszó (lásd a képernyőképek jobb felső csempéit), tehát például egy közösségi hálózat alkalmazása továbbra is megjeleníthet például képeket ismerőseinktől.

Az, hogy tényleg lesz-e ilyen funkció az új Windows Phone-ban majd csak egy hónap múlva derül ki a Microsoft BUILD Fejlesztői Konferencia [Build Developer Conference] (ápr. 2-4) eseménye alatt a fejlesztőknek kiadott előnézeti verzióból. Amint a kezünkben lesz a Windows Phone 8.1, jön a teszt a változásokról, illetve arról, hogy mely szivárogtatások voltak hitelesek, és melyek nem.
nincs még hozzászólás