Megint perlik az Apple-t, most éppen az Apple Pay miatt

2022. július 19.
33.2101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egy újabb bírósági perre számíthat a világ egyik legértékesebb technológiai vállalata, ugyanis az iowai székhelyű Affinity Credit Union indította el azt a keresetet, melyben az Apple Pay illegális monopóliumra hivatkoznak, amivel megsértik a trösztellenes törvényt.

Néhány éve már hazánkban is elérhetővé vált több banknál az Apple Pay szolgáltatás, vagyis az iPhone-on történő érintés nélküli fizetés lehetősége, ám a kártyakibocsátók nem nézik jó szemmel azt, hogy tranzakciónként akár 0,15 százalékos díjat fizessenek a vállalatnak.

A most indított perben azt állítja a kártyakibocsátó cég, hogy az Apple évente több mint 1 milliárd dollárt keres a tranzakcióknak köszönhetően. Továbbá az Apple Pay az egyetlen olyan szolgáltatás, mely lehetővé teszi az iOS készülékeken az NFC-fizetést, ezzel pedig a cég megsérti a trösztellenes törvényt. Az Apple ráadásul nem engedi, hogy a kártyakibocsátók áthárítsák a díjakat az ügyfelekre.

Az Affinity Credit Union célja, hogy visszafizesse a díjakat az Apple és remélik, hogy több másik hasonló cég is melléjük fog állni, így akár egy csoportos kereset is lehet a vége. A cupertinó-i vállalat egyelőre nem kommentálta a vádakat.
5 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 3 hónapja és 16 napja

Na ne. Óriási összeg egy ilyen szolgáltatásért, mit ne mondjak.

válasz erre

inkognito

1 éve, 3 hónapja és 16 napja

mindig van mire fogni.

válasz erre

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 16 napja

Ezek hülyék.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 3 hónapja és 17 napja

Ez mennyire nevetséges már például a mi bankjaink árképzése mellett.

válasz erre

TEchie

1 éve, 3 hónapja és 17 napja

Mint egy fejőstehén, mindig leakasztanak róluk néhány milliárdot ezzel vagy azzal az indokkal.

válasz erre