Megérkezett az új Starlink Mini, ami elfér egy hátizsákban

2024. június 21.
10.0881
csirkee profilja, adatai
csirkee
Elon Musk űrvállalata a közelmúltban piacra dobta legújabb Starlink terminálját, mely egy kisebb, kompakt méretű terminál, amit bárhová magunkkal vihetünk, ugyanis elfér egy hátizsákban, így a világ szinte bármely pontjáról - globálisan immár 75 országból - elérhetővé válik az internet a műholdas szolgáltatásnak köszönhetően.

A Starlink Mini névre keresztelt terminál egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható 599 dollárba kerül - 223 000 forint -, 100 dollárral többe, mint a Standard változat. A használathoz természetesen elő kell még fizetni a Starlink műholdas szolgáltatására is. A készülék beépített Wi-Fi routerrel rendelkezik, és akár egy powerbankkel is üzemeltethető.

A súlya 1,1 kilogramm, méretei pedig: 259 x 259 x 38,5 milliméter. A Mini Kit csomagban egy támaszték, egy adapter, egy tápegység és egy USB-C kábel található. A kis energiafogyasztás mellett 100 Mbps feletti letöltési sebességre is képes. Michael Nicolls, a Starlink Engineering alelnöke szerint igyekeznek felpörgetni a gyártást, így hamarosan világszerte is kapható lesz a készülék.
4 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 4 napja

Azta! meglepett smiley

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 4 napja

Elég durva cucc, de gondolom a havidíj se kutya mellé.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 5 napja

Ez nem gyenge cucc!

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 5 napja

Woooow de menő! meglepett smiley

válasz erre